Pechtold veilt strips voor kankerbestrijding

MarcusViridis

Alexander Pechtold veilt volgende week zondag tijdens De Stripdagen in Gorinchem originele tekeningen van de beste Nederlandse striptekenaars. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. De D66-fractieleider is sinds 1995 gediplomeerd veilinghouder.

Het puikje onder de Nederlandse striptekenaars stond de door Pechtold te veilen tekeningen belangeloos af. Zij zijn samen met ruim honderd andere stripmakers aanwezig op het festival. De kavels kunnen worden bekeken van 12.00 tot13.00 uur en gaan een uur later onder de hamer.

De Stripdagen 2013 hebben als thema In de Voetsporen van Willy Vandersteen, de bedenker van Suske en Wiske. De uitgever van de Vlaamse stripfiguren heeft de actie Suske en Wiske Helpen Kinderen in het leven geroepen in het kader van de viering van de honderdste geboortedag van Vandersteen. De veiling haakt hierop in. Eregasten tijdens het festival zijn onder anderen de huidige makers van Suske en Wiske, Peter van Gucht en Luc Morjaeu.

Han Peekel presenteert zaterdagavond de uitreiking van de Stripschapprijzen. Scheidend burgemeester van Gorinchem Piet IJssels reikt dan de Stripschapprijs uit.