Negatieve hoofdrol Kuijt in derby Istanbul

Boris (borisz)

Dirk Kuijt beleefde met Fenerbahçe geen gelukkige avond. De Nederlander verloor met zijn ploeg van stadgenoot Besiktas (3-2). Kuijt maakte een eigen doelpunt. Het verlies is pijnlijk voor Fenerbahçe, dat Besiktas ziet ontpoppen tot de rivaal van koploper Galatasatay. Fener zakt naar plaats drie.

De avond begon nog goed voor de ploeg van Kuijt. Pierre Webo zag eerst een doelpunt afgekeurd worden, maar niet veel later was het alsnog raak. Moussa Sow kopte de 0-1 binnen. Vijf minuten voor de pauze kwam Besiktas op gelijke hoogte. Kuijt kopte op ongelukkige wijze een vrije trap van Manuel Fernandes tegen de touwen van zijn eigen doel. Besiktas kreeg daarmee de wind in rug en kwam na een uur spelen op voorsprong dankzij voormalig Fenerbahçe-spits Mamadou Niang, die de bal binnen volleerde.

Niet veel later was Kuijt betrokken bij de 2-2. De Nederlander gaf goed voor op Sow, waarna de spits zijn tweede van de avond maakte. Het duel leek daarna af te stevenen op een gelijkspel. In de slotseconde greep Besiktas alsnog de winst. Olcay Sahan bepaalde de eindstand in de derby van Istanbul in extra tijd op 3-2.