[Coupe de France] PSG en Ibra wippen Marseille uit beker

Boris (borisz)

Paris Saint-Germain heeft de kwartfinale van de Franse beker bereikt. In eigen huis was de ploeg sterker dan Olympique Marseille. Bij Paris Saint-Germain stond David Beckham voor het eerst in de basis. Gregory van der Wiel mocht de hele wedstrijd spelen.

De matchwinner voor de Parijse club was zoals zo vaak Zlatan Ibrahimovic. In een saaie eerste helft zorgde de Zweedse spits na 35 minuten voor de enige opwinding in het stadion. Clement Chantôme stuurde 'Ibra' diep. Hij omspeelde Lucas en via doelman Steve Mandanda scoorde hij de 1-0.

Na 63 minuten gooide de topscorer van de Ligue 1 de wedstrijd in het slot. Beckham stuurde hem diep en Marseille-verdediger Jeremy Morel haalde Ibrahimovic in de zestien neer. Hij ging zelf achter de bal staan en maakte geen fout vanaf de stip. Er was ook slecht nieuws voor Ibrahimovic. De UEFA gaf hem een schorsing van twee wedstrijden in de Champions League voor een overtreding op Valencia-speler Andres Guardado.

Andere uitslagen achtste finale Coupe de France

Lorient - Brest 3-0
Raon l'Etape - Girondins Bordeaux 2-2 (Bordeaux wint na penalty's)
Vénissieux - AS Nancy 0-2 (na verlenging)

Dinsdag plaatsten Troyes, Evain Thonon-Gaillard en Saint-Étienne zich al voor de kwartfinales. Morgen spelen RC Lens en Épinal nog tegen elkaar.