[DFB Pokal] Bayern klopt Dortmund: Beauty Robben

Boris (borisz)

Bayern München heeft zich ten koste van Borussia Dortmund geplaatst voor de halve finale van de DFB Pokal. Arjen Robben was de matchwinner. In eigen huis nam Bayern het op tegen de rivaal van de laatste jaren, Borussia Dortmund. Der Rekordmeister genoot het meeste balbezit in de eigen helft. Na een kwartier kon Toni Kroos van dichtbij inschieten na een fout van Dortmund, maar hij miste jammerlijk.

Vlak voor rust kwam Bayern dan toch op voorsprong. Na goed doorzetten van Philipp Lahm kreeg Arjen Robben de bal op zo'n twintig meter van het doel. Hij draaide zich met de bal richting goal en met links krulde hij de bal prachtig in de kruising. Na rust kregen beide ploegen grote kansen. Maar Robert Lewandowski had het vizier niet op scherp bij Dortmund en Bayern-spits Mario Mandzukic trof uit een rebound de lat.

Twintig minuten voor tijd was Bayern opnieuw dicht bij het vergroten van de voorsprong. Eerst dwong Javi Martinez doelman Roman Weidenfeller al tot een redding met een kanonskogel. En een minuut later kopte Daniel van Buyten uit een corner nipt over. Ook Mandzukic en Dante wisten niet te scoren uit een kans, maar Bayern hield in elk geval de voorsprong vast en blijft zo zicht houden op de 'treble': landskampioenschap, beker en Champions League.