Kruys: "Prestigestrijd ware reden ontslag"

Maarten (rubbereend)

De terugkeer van Gert Kruys bij FC Dordrecht bleek maar van korte duur. Een conflict met technisch directeur Marco Boogers lag ten grondslag aan het vertrek van de trainer.

Dat vertelt Kruys in gesprek met Voetbal International. De keuzeheer keerde voor de tweede keer terug bij Dordrecht, maar zou uiteindelijk slechts vier wedstrijden aan het roer staan. Volgens Kruys toonde Boogers weinig vertrouwen in zijn werkwijze, waarna een botsing volgde.

"Al eerder werd mij duidelijk dat Marco kritiek had op mijn wisselbeleid en mijn werkwijze. En op een gegeven moment vond ik het genoeg", vertelt Kruys. "Het was steeds: "Je moet dit en je moet dat. Je moet je papieren halen en zelf trainer worden, heb ik toen gezegd. Ik bepaal als ik trainer ben en niemand anders, anders kan ik mezelf niet meer serieus nemen."

"Het werd uiteindelijk een prestigestrijd. Ik had geen contract, het was een soort vriendendienst, dus ik was verbijsterd en boos toen dit gebeurde", vervolgt de oefenmeester. "Vanaf het begin heb ik alleen maar teleurstelling gevoeld, ze vonden het steeds allemaal niks. Ik heb daarop een aantal keren gezegd: Werkt dit wel, moeten we wel doorgaan? Misschien dat zij dat hebben geïnterpreteerd als dat we maar moesten stoppen."