Lens akkoord met schorsing van drie duels

Frank (franklop)

Jeremain Lens moet de komende vier duels van PSV toekijken. De aanvaller heeft zich neergelegd bij een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, meldt zijn club woensdag. Hij ontvangt de straf voor de schermutselingen na het treffen met Feyenoord van zondag. Hij had bovendien nog een schorsing uitstaan vanwege zijn vijfde gele kaart.

Lens wachtte na afloop van de topper in Rotterdam Joris Mathijsen op in de catacomben en pakte hem bij zijn shirt. Daarna ontstond een opstootje. Hij is de enige die geschorst wordt voor het incident. Andere betrokkenen probeerden, al dan niet met 'kracht', te voorkomen dat de confrontatie uit de hand liep, vond de aanklager van de KNVB.

De 25-jarige Oranje-international betuigde maandag al spijt voor zijn optreden. Hij bood aan clubleiding en teamgenoten zijn excuses aan. PSV legde de Amsterdammer de maximale boete op. Het bedrag, dat niet bekend is gemaakt, zal worden overgemaakt naar een goed doel.

Lens mist woensdagavond de confrontatie met PEC Zwolle in de halve finale van de beker. In de competitie mist hij de ontmoetingen met VVV-Venlo, sc Heerenveen en RKC Waalwijk.