AZ laat Verbeek niet naar Twente gaan

Boris (borisz)

Gertjan Verbeek staat mogelijk in de belangstelling van FC Twente. De huidige werkgever van Verbeek wil echter niet meewerken aan een vertrek. "Als er iets speelt, dan horen de clubs zich in theorie bij onze directie te melden. Dat is twee keer gebeurd en we hebben twee keer nee verkocht", aldus algemeen directeur van AZ Toon Gerbrands tegen De Telegraaf. Verbeek heeft nog een contract tot 2015 in Alkmaar.

"Wíj bepalen wat er gebeurt. En de trainer is vrij belangrijk bij deze club. Dus het is nu even ’niet’ voor FC Twente. Ze mogen even verder zoeken", vervolgt de bestuurder. Behalve Verbeek wordt ook de naam van Bert van Marwijk genoemd in de Grolsch Veste. Gerbrands benadrukt verder dat Verbeek, ondanks zijn passie voor FC Twente, geen bonje zal maken om een vertrek te forceren. "Je kent Gertjan: als er iets is afgesproken, komt hij daar ook niet meer op terug. Als er in 2014 vervolgens een bepaalde situatie ontstaat, zien we dat tegen die tijd wel."

Verbeek liet zelf weten dat hij niet van plan is om voor het einde van zijn contract bij AZ te vertrekken. "Maar als je tot je twintigste supporter bent geweest van FC Twente, twintig jaar in Enschede hebt gewoond, pal naast het Diekman-stadion hebt gewoond en de hoogtepunten hebt meegemaakt met onder meer de UEFA Cupfinale, dan is het logisch dat die club je wat doet", sprak de oefenmeester zich uit.