[DFB Pokal] SC Freiburg voor het eerst in halve finale

Boris (borisz)

SC Freiburg heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de halve finale van de DFB Pokal behaald. FSV Mainz werd in de slotfase op miraculeuze wijze afgetroefd. Al na twee minuten lag de bal voor het eerst in de touwen van Freiburg. Shawn Parker, die even daarvoor al een goede kans had gehad, krreeg de openingstreffer op een presenteerblaadje aangeboden. Chimedu Ede zette hem vrij voor het doel, waarna hij de bal zonder moeite kon binnenschieten.

Oud-NEC-speler Niki Zimling zette Mainz na vier minuten al op een veilige 2-0 voorsprong. Adam Szalai bracht de bal vanaf rechts voor het doel. Zimling kreeg de bal in zijn bezit en joeg deze vanaf twintig meter tegen de touwen. Voor Freiburg stond er zodoende een zware opdracht op het programma om de bekerdroom te verwezenlijken.

Freiburg drong voor de rust nog wel enkele malen aan om de aansluitingstreffer te forceren, maar de club slaagde er pas na 86 minuten om de 2-1 te maken. Het schot van Matthias Ginter werd nog wel gekeerd, maar Santini kon van dichtbij de bal over de doellijn werken.

Met nog vier reguliere speelminuten op de klok leek doorbekeren voor Freiburg onmogelijk, maar de ploeg presteerde in de slotminuut het onmogelijke. Daniel Caliguiri mocht aanleggen vanaf de strafschopstip en zette de verdiende 2-2 op het scorebord. Caliguiri stond even later ook aan de basis van de 2-3. In de 18e minuut van de verlenging kreeg hij de bal bij de tweede paal voor zijn voeten om de winnende treffer binnen te werken.