Bomans: "Jesse heeft vooral zichzelf in de steek gelaten"

Boris (borisz)

De biecht van Jesse Mahieu heeft een flinke impact gehad op de selectie van Pinoké. Balder Bomans, na het vertrek van Mahieu  de aanvoerder bij de Amsterdammers, vertelt dat hij in eerste instantie erg boos was op zijn inmiddels geschorste voormalige teamgenoot. Inmiddels is de woede bekoeld en leeft Bomans met Mahieu mee.

"Toen ik het hoorde, heb ik Jesse de huid volgescholden", geeft Bomans toe. "Het is een superdomme fout van hem, dat is zo duidelijk als wat. Dit had niet mogen gebeuren, het had Jesse niet moeten overkomen. Hij laat niet alleen de club waar hij ontzettend veel van houdt in de steek. Ook ons, als team. Maar vooral zichzelf. Het is heel jammer voor hem dat zo’n mooie carrière op deze manier waarschijnlijk ten einde komt."

Bomans speelde jaren met Mahieu. Eerst bij Amsterdam, later bij Pinoké. "We hebben zo’n tien jaar met elkaar in het veld gestaan. Jesse was de laatste maanden niet zichzelf. Hij is er echt kapot van en wist natuurlijk wat er boven zijn hoofd hing. De laatste tijd was hij ook minder op de club aanwezig, hij vond het moeilijk om daar te zijn. We denken aan hem. We zijn teleurgesteld. Hoewel je je kan afvragen in hoeverre Jesse prestatiebevorderende middelen heeft gebruikt, staan de drugs die hij heeft genomen wel op de verboden lijst. Dan is een schorsing een logisch gevolg."

De ervaren middenvelder begrijpt dat zijn club zich openlijk distantieert van het gedrag van Mahieu. "Je moet als club aangeven dat je dit niet wil, afstand nemen. Het is ondertussen bijzonder vervelend voor Jesse als persoon, maar een logisch gevolg van zijn fout. Hij schaadt het imago van zijn geliefde club en zichzelf in zijn voorbeeldfunctie. Dan kan je dit niet accepteren."