Blanco onderhandelt met verschillende sponsors

Maarten (rubbereend)

Voorlopig is het voortbestaan van Blanco Pro Cycling nog onzeker. Na het afhaken van Rabobank vorig jaar is de ploeg nog altijd op zoek naar een sponsor voor volgend jaar. De ploeg praat met diverse partijen maar er is nog niets rond.

"We voeren gesprekken met verschillende bedrijven die interesse tonen in onze ploeg, maar het blijven gesprekken", zei teammanager Richard Plugge tegen cyclingnews. "Vandaag kan je een ‘neen' krijgen en morgen een ‘ja'. Zoals ik al eerder zei verwachten we geen nieuws voor de Amstel Gold Race."

De overwinning van Tom Jelte Slagter in de Tour Down Under was een welkome opsteker in de zoektocht naar een nieuwe sponsor. "We wisten na de Giro van vorig jaar tot wat hij in staat was, maar dat hij de Tour Down Under zou winnen, was toch een aangename verrassing. Het was precies wat we nodig hadden in onze zoektocht naar een sponsor. We voeren gesprekken met bedrijven uit de hele wereld en wij merkten dat hun interesse in ons is toegenomen dankzij Toms zege in Australië", aldus Plugge.