Swansea City verovert League Cup

Maarten (rubbereend)

Swansea City heeft zondag voor het eerst in zijn historie de League Cup gewonnen. De formatie uit Wales was op Wembley met liefst 5-0 te sterk voor Bradford City. Het is voor Swansea de eerste grote prijs in zijn 101-jarig bestaan. Door de titel is de Premier Leagueclub verzekerd van deelname aan de Europa League.

Bradford, dat uitkomt op het vierde niveau in Engeland, had op weg naar de eindstrijd onder meer afgerekend met Wigan Athletic, Arsenal en Aston Villa. Tegen Swansea kwam de ploeg er echter niet aan te pas. Nathan Dyer opende de score na zestien minuten op aangeven van Michu, die er nog voor rust 2-0 van maakte.

In de tweede helft liep Swansea verder uit via Dyer. Nadat Jonathan de Guzman in de 56e minuut werd neergelegd door keeper Matt Duke, moest Bradford met tien man verder. De Oranje-international verzilverde de strafschop en zorgde in blessuretijd voor het slotakkoord. Dwight Tiendalli kwam zes minuten voor tijd in het veld. Michel Vorm, die in de League Cup rust krijgt, en Kemy Agustien bleven op de bank.

In aanloop naar deze finale verschenen op FOK!sport deze week twee specials over Bradford City en Swansea City.


Swansea City verovert League Cup (Foto: Novum)