Steijn: "1-1 hier is voor ons bonuspunt"

Tiede-Jan Breevaart

ADO Den Haag pakte in de Amsterdam Arena een punt tegen Ajax (1-1). Coach Maurice Steijn erkende dat het zijn ploeg niet bepaald aan geluk ontbeerde.

"We hebben wat geluk gehad vandaag, daar moeten we eerlijk in zijn. Als je ziet hoe we de eerste helft doorkomen, met miraculeuze ballen die van de lijn worden gehaald en zelf met een uitval scoren. Dat heb je echter wel nodig als je tegen Ajax wilt scoren", aldus Steijn na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live.

"Uiteindelijk creëerden zij veel kansen en bleven wij met kunst- en vliegwerk overeind. Gaandeweg de tweede helft gingen we erin geloven dat hier meer te halen viel dan één punt. In de eindfase was Santi Kolk wellicht nog een beetje slordig, aangezien hij de 0-2 op zijn schoen had. Dan is het wel zuur dat die bal vijf minuten voor tijd voor Ajax nog binnenvalt, maar 1-1 is voor absoluut een bonuspunt hier."

"Uiteindelijk zijn we een ploeg die moeilijk te verslaan is. Of we de ballen nu van de lijn halen of dat ze bal tegen iemand van ons aanschieten. Er staat altijd wel iemand in de weg", zo concludeert de oefenmeester met een glimlach.