Frijns mag testen in GP2

Tiede-Jan Breevaart

Komende week zal Robin Frijns testen in de GP2. Op het circuit van Jerez de la Frontera zal hij voor Trident drie dagen aan de slag gaan.

De jonge Nederlander heeft geen geld voor de stap naar GP2. Alleen op basis van zijn prestaties, regerend kampioen in Formule Renault 3.5 en in 2011 kampioen in de Eurocup Formule Renault 2.0, kan hij niet aan een stoeltje komen zei hij tegen GPUpdate. Wel ziet hij GP2 als logische vervolgstap in zijn carrière.

Doordat Frijns derde coureur bij Sauber is proberen de Zwitsers hem te helpen aan een racestoeltje voor 2013. "Het is nog maar een test. Maar hopelijk leidt het tot meer. Ik zal gewoon mijn best moeten doen en hopelijk is dat dan goed genoeg. Peter Sauber heeft ons goed geholpen. Het is dankzij hem dat we bij Trident terecht zijn gekomen."

"Het gaat puur en alleen om geld en dat heb ik niet. Zoals ik zei, ik ga drie dagen mijn uiterste best doen en daarna is het hopen dat er nog een paar sponsors bij komen. Hopelijk kunnen we dan een jaar GP2 doen," zei de Limburger.