FOK!filmtips van de dag: The Godfather III

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Vandaag is voor velen de laatste dag van de Krokusvakantie. Dat is te zien aan het filmaanbod op televisie. Veel zenders knallen nog even een familiefilm op de buis om de jongere kijkers naar zich toe te trekken.

SBS6 trapt af om 06:25 met StarStruck. Jessica Olsen gaat naar Los Angeles om haar omate bezoeken, terwijl haar zus popster Christopher Wilde probeert te ontmoeten. Op een avond ontmoet Jessica deze Christopher. Samen beleven ze een avontuur en beginnen ze elkaar steeds leuker te vinden. Maar als Jessica thuis komt, zegt Christopher op televisie dat hij haar niet kent.

Je kan ook nog kijken naar Teenage Mutant Ninja Turtles III, Virginia’s Run, Asterix en de Knallende Ketel en Harry Potter and the Order of the Phoenix.

Aan de hand van zeldzame niet eerder vertoonde foto's, beelden opnames volgt regisseur Martin Scorsese George Harrison die vanuit Liverpool uitgroeit tot één van 's werelds meeste getalenteerde, gevierde gitaristen en songwriters. Deze zeer persoonlijke film volgt in chronologische volgorde zijn leven als Beatle, zijn successen als soloartiest en zijn levenslange zoektocht naar de balans tussen het materiële en het spirituele. De documentaire George Harrison: Living in the Material World begint om 21:35 op CANVAS.

In The Godfather III, zien we een ouder geworden Don Michael Corleone die zoekt naar wegen om zijn criminele familie te legaliseren met bonafide bedrijven. Echter wordt hij tegengehouden door de ambitieuze jongere generatie. Terwijl hij druk doende is om financiële banden te krijgen met het Vaticaan, krijgt Michael tevens te maken met intriges van een machtshongerige gangster, die probeert de bestaande ‘ maffiosowetten’ te ontregelen. Om 23:55 op SBS6.

Wakker blijven tot de uitreiking van de Oscars kan ook met Guilty Movie, Signs en 10 Rillington Place.

LET OP: Film1 is vannacht een open kanaal voor bijna alle kijkers met digitale televisie. Alleen abonnees van KPN kunnen helaas geen Film1 ontvangen. Om 02:30 wordt er live overgeschakeld naar het Dolby Theatre in Los Angeles, alwaar Seth MacFarlane je zal begeleiden voor de 85ste uitreiking van de Academy Awards oftewel de Oscars.