Overmars blij met symbool Fischer

Maarten (rubbereend)

Marc Overmars vindt dat Viktor Fischer symbool staat voor de gezonde situatie bij Ajax. Het talent verlengde zijn contract ondanks de interesse van buitenlandse topclubs.

"Een talent als Viktor geeft hiermee het signaal af dat hij de komende jaren iets wil bereiken met Ajax. Viktor krijgt hier een kans. En de kansen die hij heeft gekregen, heeft hij tot nu toe gepakt. Deze contractverlenging is ook belangrijk naar anderen toe. Als je kwaliteiten hebt, krijg je bij Ajax een kans", verklaart directeur voetbalzaken Overmars op de officiële website van Ajax.

"Je moet dit zien als een compliment naar de club als geheel, hoe we er nu voor staan. Er heerst positiviteit binnen de club. En dit is een gezonde overeenkomst; Viktor kan zich hier verder ontwikkelen", verklaart Overmars.

Fischer zelf wil zich in Amsterdam blijven ontwikkelen. "Het is nu het belangrijkste om bij Ajax te blijven. Ik heb er nooit aan getwijfeld dat dit de beste plek voor me is. Wat dat betreft waren Ajax en ik er snel uit. Als dit contract afloopt ben ik hopelijk goed genoeg voor een volgende stap."

De talentvolle Deen maakte in 2011 de overstap van FC Midtjylland naar Ajax. Na twee jaar in Nederland mikt hij nog niet op een stap hogerop. "Voorlopig bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd. Dit seizoen wil ik kampioen worden en de beker winnen. Prijzen winnen. Daar gaat het toch om."