MVV ten koste van Helmond naar tweede plaats

Maarten (rubbereend)

MVV is in de Jupiler League gestegen naar de tweede plaats. De Limburgers wonnen thuis met 2-0 van SC Veendam en passeren daardoor Helmond Sport, dat tegen De Graafschap bleef steken op 2-2. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar MVV heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

Sparta, dat maandagavond niet in actie kwam, blijft koploper. De Rotterdammers hebben 42 punten, eentje meer dan MVV en Helmond. Sparta heeft na de winterstop nog geen punt verspeeld.

MVV kwam tegen Veendam door een goal van Sven Braken al na zes minuten op voorsprong, Mark Veldmate maakte er vlak na rust 2-0 van. De Graafschap kwam in Helmond via Anco Jansen op voorsprong, maar daarna scoorden Emrullah Güvenc en Erik Quekel namens de thuisploeg. Santy Hulst zorgde in 77e minuut voor een gelijkspel.

SC Cambuur deed maandagavond uitstekende zaken. Door een 1-0 zege op Eindhoven klimt de Friese club van de zesde naar de vierde plaats. FC Den Bosch is na de veelbesproken bekerwedstrijd tegen AZ aan een uitstekende serie begonnen. Uit bij FC Dordrecht werd al de vierde zege op rij geboekt: 1-2.

Overige uitslagen Jupiler League maandag:

FC Emmen - Fortuna Sittard 3-2

Go Ahead Eagles - FC Oss 2-2