Obama: geef meer kinderen de mogelijkheid om games te maken

Denzo

Tijdens een virtueel interview dat werd gegeven op Google+, beantwoordde President Obama vragen van allerlei Amerikanen. Eén van die vragen was: "Toen ik nog op de middelbare school zat, moesten we een buitenlandse taal leren. Kunnen we het ook een eis maken dat onze leerlingen op de middelbare school ook een programmeertaal leren?"

Obama had daarop een verassend antwoord. Hij stelde dat mensen als Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, geïnteresseerd zijn geraakt in programmeren door het spelen van games. Volgens Obama zouden een hoop jonge mensen geïnteresseerd zijn in het maken van games, en het maken van games vereist dat je verstand hebt van natuurkunde en wiskunde. Door kinderen hier al op de middelbare school kennis mee te laten maken, zou een motiverende werking hebben in de klas. Ook kan het belangrijk zijn bij het kiezen van een college.

"Gezien het feit dat computers en internet nu overal beschikbaar is, en hoe gefascineerd kinderen erdoor zijn, wil ik er zeker van zijn dat ze weten hoe ze ook dingen kunnen produceren met computers, en niet alleen consumeren."

Het volledige interview