Ben Arfa: "Ik kan Messi inhalen"

Wessenator

Hatem Ben Arfa hoopt spoedig een vaste plek bij de Franse nationale ploeg te bemachtigen. De middenvelder beoogt een inhaalslag na een lange herstelperiode.

Ben Arfa stond maandenlang buitenspel na een charge van Nigel de Jong in een competitieduel met Manchester City. De Fransman, spelend voor Newcastle United, vindt dat hij sterker is teruggekomen. "Misschien dat ik nu wel net zo goed als Lionel Messi kan worden. Maar ik heb de tijd. Ik kan hem inhalen", zegt hij tegen Surface.

Door zijn langdurige afwezigheid en gedrag tijdens interlands kwam hij een tijd niet meer in aanmerking voor een invitatie bij de Franse nationale ploeg. Op het WK 2014 wil hij er weer staan. "Ik zal het mezelf nooit vergeven als ik dat WK niet kan spelen. Ik ben er constant mee bezig", vertelt hij.

Frankrijk is volgens hem een kanshebber op de winst. Daarvoor moet echter wel een echte leider opstaan, vindt hij. "Er is veel talent, maar geen ervaring. Iemand die volgens mij tot de leider van de ploeg kan uitgroeien? Als ik één naam moet noemen: Karim Benzema."