Jennifer Lawrence weer in film van David O. Russell

Roy (qwry)

Jennifer Lawrence gaat weer samenwerken met regisseur David O. Russell. De actrice heeft getekend voor een rol in zijn film over het corruptieonderzoek Abscam van de FBI, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De actrice is genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Russells komedie Silver Linings Playbook.

Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Louis C.K. en Jeremy Renner hebben ook rollen in de film die eerder nog American Bullshit zou gaan heten. De 22-jarige Lawrence zal te zien zijn als de vrouw van Christian Bale, die de man speelt die het FBI-project Abscam leidde in de jaren zeventig en tachtig.

Door het grootschalige corruptieonderzoek, genaamd Abscam, rolden nogal wat politieke koppen. Onder meer een Amerikaanse senator en vijf leden van Huis van Afgevaardigden werden gearresteerd wegens corruptie. De operatie werd in het leven geroepen om gestolen waar terug te vinden.

Cooper is overigens ook al te zien in Silver Linings Playbook en is voor zijn rol tevens genomineerd voor een Oscar. Hij speelt in de duistere komedie een man die na een opname in een inrichting weer bij zijn ouders gaat wonen. Lawrence speelt een voormalige seksverslaafde die ook met psychische problemen kampt. De Oscars worden zondagnacht uitgereikt.


Jennifer Lawrence weer in film van David O. Russell (Foto: Novum)