Bungie negeert Destiny voor pc

Redactie

Het schietspel Destiny wordt niet gemaakt voor de pc. Volgens gamestudio Bungie worden schietspellen niet vaak meer op de pc gespeeld. Dat zei een vertegenwoordiger van het gamebedrijf in een interview met gameweblog Destructoid. In de top tien pc-spellen op gamedienst Steam zitten echter zes schietspellen.

Het populairste schietspel, Call of Duty, verkoopt het meest op de Xbox 360 en de PlayStation 3. Gamers die graag op een pc spelen, zijn teleurgesteld in de keuze van Bungie. Onder meer op weblog Rock Paper Scissors wordt met onbegrip gereageerd.

Destiny werd zondag onthuld als een online schietspel voor de Xbox 360, PlayStation 3 en toekomstige spelcomputers. Hoewel de game gericht is op online samenspelen, kunnen gamers met verschillende spelcomputers elkaar niet online tegenkomen.

Topman Eric Hirschberg van uitgever Activision sprak over een online wereld waarbinnen gamers samen of alleen het spel kunnen doorlopen. Naar verluidt zou het verhaal vormgegeven worden door de handelingen van gamers.

Er werd met veel verwachting uitgekeken naar Destiny, het nieuwste spel van Bungie. Bungie brak in 2010 met Microsoft om voor tien jaar een samenwerking aan te gaan met Activision. Samen met Microsoft maakte Bungie de schietspelreeks Halo. Halo wordt gezien als een mijlpaal voor het schietspelgenre op spelcomputers.


Bungie negeert Destiny voor pc (Foto: Novum)