[Primera Divisíon] Atlético boekt zeldzame zege buitenshuis

Boris (borisz)

Atlético Madrid heeft voor het eerst sinds 18 november een uitwedstrijd gewonnen in de Primera Divisíon. Los Rojiblancos boekten een simpele zege bij Real Valladolid: 0-3. Atlético Madrid had lange tijd moeite om buiten het eigen Vicente Calderon punten te pakken. De ploeg van trainer Diego Simeone moest bij Valladolid winnen om Real Madrid niet de kans te geven verder in te lopen. De Madrilenen ondervonden bijzonder weinig tegenstand van middenmoter Valladolid, die vrijwel niets creëerden.

Atlético kwam al na elf minuten aan de leiding in Nuevo José Zorilla. Radamel Falcao maakte zijn twintigste van het seizoen. De Colombiaan staat daarmee derde op de topscorerslijst achter Lionel Messi (37) en Cristiano Ronaldo (24). Na het openingsdoelpunt had Atlético een eenvoudige avond, die uitmondde in een 0-3 zege.

Diego Costa en invaller Cristian Rodriguez wisten in de tweede helft het net te vinden voor Los Rojiblancos. De Madrilenen komen door de overwinning op twaalf punten van koploper FC Barcelona, dat zaterdagavond nipt won van Granada. Real Madrid staat en kan bij een thuiszege op Rayo Vallecano op vier punten van de stadgenoot.