Azarenka in finale Doha te sterk voor Williams

Maarten (rubbereend)

Victoria Azarenka heeft zondag het WTA-toernooi van Doha gewonnen. De Wit-Russische won in de finale met 7-6 (6), 2-6 en 6-3 van Serena Williams. Azarenka raakt vanaf maandag wel haar eerste plaats op de wereldranglijst kwijt aan de Amerikaanse.

Azarenka boekte pas haar tweede zege op Williams. De overige elf keer dat de twee tegenover elkaar stonden ging de zege naar de vijftienvoudig grandslamwinnares. De eerste set ging vrijwel gelijk op en ook in de tiebreak hielden de vrouwen het lang spannend. Azarenka bleek daarin met 8-6 echter net iets sterker. In de daaropvolgende set was het Williams die twee keer brak en zich snel naar 6-2 sloeg.

In de laatste set was het de Wit-Russische die het iets betere van het spel had. Ze benutte een van haar twee breakkansen en serveerde zelf een breakkans voor de Amerikaanse weg. Op 5-3, na bijna 2,5 uur tennis, serveerde ze de wedstrijd vervolgens simpel uit. Het betekende voor Azarenka alweer de tweede toernooiwinst van het jaar, nadat ze in januari de Australian Open op haar naam schreef. Williams pakte al een toernooizege Brisbane.