Melding ontvoering Nederlander in Jemen

anoniem_22072019025900

In Jemen is afgelopen week melding gemaakt van de ontvoering van een Nederlander. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag na berichtgeving over de ontvoering door het officiële persbureau van Jemen. Uiteindelijk bleek de Nederlander niet te zijn ontvoerd, laat de zegsman weten.

Persbureau Saba berichtte zaterdag over de ontvoering. Op donderdag kwam bij het ministerie de melding binnen van een mogelijke ontvoering. Daarop heeft de Nederlandse ambassade in de hoofdstad Sana'a direct contact opgenomen met de autoriteiten in Jemen. Uiteindelijk bleek het vermeende slachtoffer niet ontvoerd, aldus de zegsman. Volgens het persbureau was gemeld dat het slechts om een poging tot ontvoering zou zijn gegaan.

Wat er exact is gebeurd wil de woordvoerder niet kwijt vanwege privacyoverwegingen. Ook de identiteit van de vermeende ontvoerde is niet bekendgemaakt.

In Jemen worden regelmatig buitenlanders ontvoerd. Dat gebeurt vaak door strijders van Al-Qaida of door bendes die losgeld willen.