Wilders wil verkiezingen om uit recessie te komen

Redactie

Geert Wilders stelt dat er verkiezingen nodig zijn om uit de recessie te komen. "Zolang dit kabinet de lasten voor de hardwerkende burgers en ouderen met miljarden verzwaart, zal de Nederlandse economie alleen maar verder het moeras in zakken", stelt de PVV-leider donderdag in een verklaring. Eerder donderdag werd bekend dat Nederland in een recessie verkeert.

Wilders houdt het kabinet van VVD en PvdA verantwoordelijk voor het toenemend aantal faillissementen in Nederland en de oplopende werkloosheid. "We hebben belastingverlaging nodig om uit de recessie te komen en geen belastingverhoging", zegt de leider van de oppositiepartij. "Hoe eerder we verkiezingen krijgen hoe beter."

Ook GroenLinks-leider Bram van Ojik stelt dat het kabinet de economische problemen verergert. "De cijfers tonen aan dat de politiek van bezuinigen ons de crisis niet uithelpt, maar juist dieper erin", stelt Van Ojik. Hij wil dat werken goedkoper wordt gemaakt, maar roept niet op tot nieuwe verkiezingen.

Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) gaf direct na het nieuws van de recessie aan dat het kabinet zijn hervormingen gewoon doorzet. Volgens Kamp zijn de maatregelen van het kabinet juist nodig om het vertrouwen in de economie weer te herstellen.

Alexander Pechtold stelt op Twitter dat alleen al de term 'recessie' slecht is voor de economie. Hij wijst erop dat de krimp van 0,2 procent in het vierde kwartaal 'marginaal' is. In het derde kwartaal kromp de economie nog met een procent. Na twee kwartalen van krimp is sprake van een recessie.


Wilders wil verkiezingen om uit recessie te komen (Foto: Novum)