[Voorbeschouwing] Premier League Darts, week 2

Tom (Nappie-Oleon)

Voor de tweede week van de Premier League of Darts verhuizen we naar Schotland. De tien beste spelers van de wereld zullen vanavond in Aberdeen de onderlinge strijd voortzetten. Het Aberdeen Exhibition and Conference Center is de speelgelegenheid waar het langst gespeeld wordt in de Premier League. In 2006 waren de spelers er voor het eerst te gast en ze zijn sindsdien ieder jaar trouw teruggekeerd. Aberdeen is een populaire stop bij veel spelers, er is namelijk altijd veel sfeer. Nu er voor het eerst twee Schotten aan de oche komen zal het publiek er alles aan doen om de punten in Schotland te houden. De Nederlandse troeven zijn Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Zullen zij zich staande houden in Aberdeen? We blikken vooruit:

Speelschema week 2:
Wes Newton v Raymond van Barneveld
Andy Hamilton v James Wade
Gary Anderson v Simon Whitlock
Adrian Lewis v Phil Taylor
Robert Thornton v Michael van Gerwen


"Barney" (Foto: ProShots)

Wes Newton – Raymond van Barneveld
Raymond van Barneveld is goed begonnen aan de Premier League 2013 met een overwinning op Gary Anderson. Debutant Wes Newton moest vorige week nog wennen aan de typische Premier League sfeer, hij verloor van routinier James Wade. Winnen in Aberdeen zal niet eenvoudig zijn voor “The Warrior”, want Schotland is als een thuiswedstrijd voor Van Barneveld. Hij speelt er graag en heeft altijd veel, luidruchtige, steun. Van de zeven keer dat hij in de Premier League speelde in Aberdeen verloor hij slechts twee maal. Vier keer won hij en 1 keer moest hij genoegen nemen met een gelijkspel. Als Wes Newton punten wil meenemen uit Schotland zal hij in ieder geval beter moeten finishen. Tegen James Wade gooide hij slechts 4 van de 23 pijlen in de dubbel. Beide heren hadden slechts twee eerdere ontmoetingen voor de camera’s, en tweemaal was Van Barneveld te sterk voor de Engelsman.


"Mighty Mike" (Foto: ProShots)

Robert Thornton – Michael van Gerwen
Voor de tweede week op rij speelt Michael van Gerwen in het laatste duel van de avond. In week twee wacht hem weer een zware opgave als hij in Schotland zal aantreden tegen Robert Thornton. De Schot begon goed aan zijn Premier League debuut met een zege op Andy Hamilton. Vooral de finishes van “The Thorn” waren uitstekend. Ondanks het feit dat Van Gerwen tevreden kon zijn met een gelijkspel tegen wereldkampioen Phil Taylor weet hij dat er meer in had gezeten. Hij miste vijf matchdarts tegen “The Power” om de volledige twee punten te pakken. Ook Thornton en Van Gerwen kwamen elkaar nog niet vaak tegen op televisie. In 2008 won de Schot met 9-7 op de UK Open en vorig jaar was het Van Gerwen die op de Grand Slam of Darts won in de poulefase met 5-3. In het treffen van morgen is de Nederlander favoriet. Het is echter de vraag of Van Gerwen zich zal laten beïnvloeden door het fanatieke Schotse publiek. Het laatste duel van de avond belooft hoe dan ook vuurwerk.

Alle wedstrijden van de Premier league zijn elke donderdag live te volgen via de live-stream van RTL7darts.nl. Op tv is de Premier League vanavond te zien op RTL7 rond de klok van 23:30 uur. Op vrijdag is er een ruime samenvatting van de gespeelde wedstrijden te zien vanaf 22.00 uur.