Azarenka maakt geen fout in Doha

Stefan (sportfreak)

Victoria Azarenka heeft zich woensdag voor de derde ronde van het WTA-toernooi in Doha geplaatst. De nummer één van de wereld had na een bye in de eerste ronde in haar tweedrondepartij geen moeite met Romina Oprandi uit Zwitserland: 6-2, 6-3.

Ook Agnieszka Radwanska (4) ging naar de derde ronde. De Poolse versloeg de Australische qualifier Anastasia Rodionova met 6-3, 6-2. Sara Errani kreeg maar een set weerwerk van Timea Babos. De Italiaanse (6) won met 6-4, 6-0. Caroline Wozniacki (10) klopte Sorana Cirstea uit Roemenië: 7-6 (7), 6-0.

Petra Kvitova (7) en Ana Ivanovic (13) hoefden zich niet te hard in te spannen. Kvitova zag Ekaterina Makarova uit Rusland na een set, die de Tsjechische met 6-4 had gewonnen, opgeven. Ook Ivanovic hoefde maar een set te spelen. Simona Halep uit Roemenië hield het nadat ze de eerste set met 3-6 had verloren voor gezien.

Marion Bartoli (9) en Sloane Stephens (16) waren de enige geplaatste spelers die woensdag sneuvelden. Bartoli ging onderuit tegen Svetlana Kuznetsova: 4-6, 4-6. Stephens boog na 2:41 uur voor Klara Zakopalova: 6-4, 6-7 (5), 6-7 (5).


Azarenka maakt geen fout in Doha (Foto: Novum)