De Boer vindt kritiek van Koeman lulkoek

Frank (franklop)

Frank de Boer vindt dat collega-coach Ronald Koeman de plank misslaat met zijn opmerking dat Ajax geen plan B heeft tijdens lastige wedstrijden. "Dat is lulkoek", reageerde de Amsterdamse coach woensdag geagiteerd. Feyenoord-trainer Koeman stelde zondagavond in Studio Voetbal dat Ajax een breekijzer mist om in zware wedstrijden iets te kunnen forceren.

"En wat is het plan B van Feyenoord dan?", kaatste De Boer de bal terug op een persconferentie voorafgaand aan het Europa Leagueduel met Steaua Boekarest. "Dat hebben ze niet. Ze spelen alle lange ballen op Pellè toch."

De Boer moest tijdens het vragenuurtje vooral in de verdediging. Zo werd hem ook gevraagd wat hij vond van de opmerking van Steaua-eigenaar Gigi Becali, die blij was dat zijn club tegen 'kinderen' had geloot. "We hebben bewezen dat niet te zijn", counterde De Boer. "Het is gewoon een spelletje. Dat hoort erbij."

De oud-international geeft zijn ploeg uitstekende papieren om zich een goede uitgangspositie voor de return in Roemenië te verschaffen. "In eigen huis is Ajax zeker favoriet. Maar over twee weken kunnen we pas echt zeggen of we favoriet waren."

De Boer hield in het midden of Kolbeinn Sigthorsson donderdag een basisplaats krijgt. De IJslander kreeg woensdag op de training wel een hesje tijdens het afsluitende partijspel, doorgaans een teken dat een basisplaats in het verschiet ligt. "Ik weet niet of hij negentig minuten kan spelen. Kolbeinn laten starten is zeker een optie."

Ajax lijkt in het tweeluik conditioneel in het voordeel. Steaua speelde zijn laatste competitieduel op 10 december. Over anderhalve week wordt de Roemeense Liga 1 hervat. Steaua moet het in de Arena stellen zonder de geschorste vedette Cristian Tanase.


De Boer vindt kritiek van Koeman lulkoek (Foto: Novum)