Slachtoffers klagen BBC en erven Savile aan

Stephan (Stephan5)

De Britse omroep BBC en de erven van Jimmy Savile zijn gedagvaard door 31 mensen die zeggen te zijn misbruikt door de vroegere BBC-presentator. Dat heeft Alan Collins, die de slachtoffers bijstaat, woensdag gezegd. Het aantal klagers 'neemt met de dag toe', aldus Collins.

"Het doel van de dagvaarding is het beschermen van de positie van onze cliënten. Ook willen we richtlijnen van de rechtbank zodat de schadeclaims zo efficiënt mogelijk worden afgehandeld. We kunnen op dit moment nog niet in detail treden over de aard van de zaken of de beschuldigingen die zijn gedaan. De beschuldigingen variëren van ongepast gedrag tot zwaar seksueel misbruik."

Een woordvoerder van de BBC zei niet in detail te willen treden over schadeclaims die tegen de omroep zijn ingediend. Op de nalatenschap van Savile, met een waarde van vier miljoen pond (rond de 4,6 miljoen euro) is reeds beslag gelegd. Een andere advocaat, die meer dan vijftig slachtoffers van Savile bijstaat, heeft eerder al gezegd dat haar cliënten een schadevergoeding gaan eisen.