Popelende Poels maakt donderdag rentree

Frank (franklop)

Wout Poels kan niet wachten om donderdag aan de Ronde van de Algarve te beginnen. De coureur van Vacansoleil-DCM rijdt dan zijn eerste koers, sinds hij vorig jaar juli tijdens de Ronde van Frankrijk zwaar ten val kwam. Daarbij brak hij drie ribben en liep hij longkneuzingen, een gescheurde milt en een gescheurde nier op.

"Ik voel me als een nieuweling die morgen een waaierklassieker moet rijden. Ik sta echt te popelen", aldus de klimmer op de website van zijn ploeg. "Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben en dat ik mee moet kunnen met het peloton."

Hij start zonder verwachtingen. "Ik moet hier zien welk niveau ik heb. De ritten zijn van een mooie lengte om wedstrijdkilometers te maken. Daarna krijg ik langzaam meer inzicht in de doelen die ik kan stellen."

Naast Poels starten in Portugal nog zes andere renners uit de Lage Landen. Behalve landgenoten Lieuwe Westra en Bert-Jan Lindeman, zijn dat de Belgen Thomas De Gendt, Björn Leukemans, Willem Wauters en Frederik Veuchelen. Ook Blanco Pro Cycling staat donderdag in Faro aan de start.