[WTT] De Bakker en Galung te sterk voor Haase en Sijsling

Stefan (sportfreak)

Voor Igor Sijsling en Robin Haase heeft het dubbelspel van het ABN AMRO World Tennis Tournament slechts een ronde geduurd. Het Nederlandse koppel, vorige maand nog verliezend finalist op de Australian Open, moest woensdag zijn meerdere erkennen in hun landgenoten Jesse Huta Galung en Thiemo de Bakker. De wedstrijd werd door Huta Galung en De Bakker beslist in een supertiebreak: 2-6, 6-3, 10-2.

Aanvankelijk leken Sijsling en Haase de touwtjes stevig in handen te hebben. Binnen twintig minuten werd een 4-0 voorsprong gepakt, waarna de eerste set met 6-2 werd binnengesleept. Huta Galung en De Bakker kwamen gedurende de wedstrijd echter steeds beter in hun ritme.

De tweede set verliep tot 4-3 op serve, waarna Huta Galung en De Bakker een break noteerden. Het bleek voldoende om de stand in sets gelijk te trekken. De supertiebreak, die de beslissing moest brengen, verliep eenzijdig. De Bakker en Huta Galung namen een 4-0 voorsprong en wonnen uiteindelijk met 10-2.

Voor Haase betekende het zijn tweede nederlaag in twee dagen tijd. Dinsdag sneuvelde hij ook al direct in het enkelspel tegen Ernests Gulbis. De Bakker en Sijsling wisten wel de tweede ronde te bereiken. Huta Galung slaagde er niet in via de kwalificaties een startbewijs af te dwingen.