[WTT] Fitte Federer verwacht veel concurrentie

Niels (DerMeister)

Roger Federer denkt dat hij een zware dobber gaat krijgen om het ABN AMRO World Tennis Tournament voor het tweede jaar op rij te winnen. De titelhouder is in een goede conditie, maar hij verwacht fikse tegenstand in Rotterdam. "Ik heb de afgelopen twee weken vrij genomen en tennis pas weer sinds twee dagen, maar ik voel mij erg goed", zei hij maandag op een persconferentie.

De Zwitserse favoriet kwam na de Australian Open niet meer in actie. Hij doet het dit seizoen bewust iets rustiger aan. "Ik heb na de Australian Open van mijn gezin genoten. Ik ben afwisselend in Dubai en Zwitserland geweest." Vrees dat hij weer even naar zijn ritme moet zoeken heeft hij niet. "Ik ben er woensdag klaar voor." Zijn tegenstander in de eerste ronde is de Sloveen Grega Zemlja.

De 31-jarige Federer is naar eigen zeggen blij om terug te zijn in Rotterdam. "Het voelt als thuiskomen. De mensen zijn heel vriendelijk en ik heb het gevoel dat de Nederlanders mij goed kennen", aldus de publiekstrekker.

De mondiale nummer twee liet zich ook uit over de dopingperikelen in de sport. Volgens hem moeten grandslamtoernooien meer geld beschikbaar stellen voor de strijd tegen doping. "Ik heb zelf het gevoel dat de sport schoon is, maar er mag zeker meer strijd tegen worden gevoerd."

Federer pleit voor een biologisch paspoort in het tennis. "En uitslagen van tests moeten worden opgeslagen, zodat ze later nog eens gecontroleerd kunnen worden."