[Premier League] Van Persie scoort voor winnend United

Frank (franklop)

Robin van Persie heeft zondag gescoord voor Manchester United. De Rotterdammer deed dat in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Everton. Van Persies treffer, zijn negentiende van het seizoen, bepaalde de eindstand. Ryan Giggs had de score geopend voor United met zijn eerste seizoenstreffer. Voor de Welshman is het het 23e seizoen op rij dat hij scoort op het hoogste niveau in Engeland.

United doet goede zaken aan de kop van de ranglijst van de Premier League. Het gat naar titelverdediger Manchester City, dat zaterdag verloor bij Southampton, is twaalf punten. Everton staat zesde op 23 punten van Man U.

Eerder zondag won Aston Villa met 2-1 van West Ham United. Christian Benteke scoorde ruim een kwartier voor tijd van de strafschopstip en enkele minuten later was het Charles N'Zogbia die de ploeg uit Birmingham naar 2-0 tilde. Een eigen doelpunt van Ashley Westwood in de 87e minuut bracht de spanning terug.

Door de zege verlaat Villa voorlopig de gevarenzone. Met 24 punten uit 26 duels staat de ploeg zeventiende, net boven de degradatiestreep. West Ham heeft zes punten meer en staat stevig in de middenmoot.