[Serie A] Stekelenburg kan nederlaag Roma niet voorkomen

Frank (franklop)

Maarten Stekelenburg heeft weinig plezier beleefd aan zijn terugkeer onder de lat bij AS Roma. De oud-Ajacied verloor in Genua met 3-1 van Sampdoria. Stekelenburg stond in oktober vorig jaar voor het laatst in het doel bij een Serie A-wedstrijd. Door zijn reserverol bij Roma raakte hij ook zijn basisplaats bij het Nederlands elftal kwijt.

Alle doelpunten in het Stadio Luigi Ferraris vielen in de tweede helft. Marcelo Estigarribia en Gianluca Sansone brachten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. De aansluitingstreffer van Erik Lamela werd vervolgens door Mauro Icardi teniet gedaan.

Roma bivakkeert na 24 speelronden op een teleurstellende negende plaats. De achterstand op koploper Juventus bedraagt maar liefst 21 punten.

Mario Balotelli bewees opnieuw zijn waarde voor zijn nieuwe club AC Milan. De van Manchester City overgekomen spits voorkwam dat zijn ploeg voor het eerst in vijftien jaar van Cagliari verloor: 1-1. Balotelli scoorde acht minuten voor tijd uit een penalty die hij zelf had versierd. Vorige week had hij bij zijn debuut direct twee doelpunten gemaakt.

Overige uitslagen Serie A zondag
Atalanta Bergamo - Catania 0-0
Parma - Genoa 0-0
Bologna - Siena 1-1
Palermo - Pescara 1-1
Udinese - Torino 1-0