Van Miltenburg bezoekt Afghanistan

anoniem_22072019025900

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) heeft de Nederlandse missie in Afghanistan bezocht. Ze werd daarbij vergezeld door Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp, meldt het ministerie van Defensie zondag.

Van Miltenburg reisde af naar Kabul, Kunduz en Mazar-e-Sharif, waar ze zich op de hoogte liet stellen van de manier van werken. Bij de ontmoetingen met militairen en politietrainers bracht ze de waardering over van de Tweede Kamer voor de vrouwen en mannen die bij de missie betrokken zijn. Volgens de Kamervoorzitter is het enthousiasme van de Nederlandse trainers en hun Afghaanse cursisten goed zichtbaar.

De Kamervoorzitter vertelde tijdens het laatste deel van haar reis in Mazar-e-Sharif dat het bezoek aan Afghanistan indruk op haar heeft gemaakt. "Mede door het geïntegreerde karakter van de missie is er zicht op blijvende verbetering van de justitieketen. We laten iets achter", aldus Van Miltenburg. "Niet alleen getrainde politiemensen maar ook een complete politieopleiding, zodat de toekomst van de politiemacht in Kunduz is geborgd."


Van Miltenburg bezoekt Afghanistan (Foto: Novum)