[Primera División] Swingend Barcelona verslaat slap Getafe

Frank (franklop)

Barcelona heeft een ruime zege behaald op Getafe. De wedstrijd was binnen het kwartier beslist, maar de ploeg bleef er op los combineren met een 6-1 als gevolg. Al om 12.00 uur speelde Barcelona haar 23ste wedstrijd deze competitie. De ploeg had sinds Kerstdag in 1965 niet zo vroeg gespeeld.

Tegenstander Getafe had duidelijk meer moeite met het tijdstip dan de thuisploeg, die geen kind had aan de ploeg uit Getafe, het Abcoude van Madrid.

Barcelona opende al na zes minuten spelen de score tegen Getafe. Een goede pass van Andrés Iniesta zette Alexis Sánchez oog in oog met de doelman. De Chileen, die dit seizoen nog niet had gescoord, maakte ditmaal koeltjes af. Nog voor het kwartier besliste Lionel Messi de wedstrijd, in een aanval waar Iniesta wederom de architect is. Hij speelde de bal met veel gevoel op Thiago Alcántara die vervolgens Messi een niet te missen kans geeft. 

De derde van de middag kwam op naam van basisspeler David Villa. Hij werd op zijn wenken bediend door Jordi Alba, die veel te veel ruimte kreeg van Getafe. Villa kon makkelijk binnenschieten met zijn linker. Tello deed daar vervolgens een schepje bovenop. De invaller krulde op aangeven van Messi de bal in de rechterhoek.

Getafe redde nog wel de eer in het Camp Nou. Álvaro maakte in de 83e minuut optimaal gebruik van een slechte terugspeelbal met hoofd van Jordi Alba en schoot de bal koeltjes tegen de touwen. Barcelona had echter het laatste woord. Man van de wedstrijd Iniesta mocht tekende in de 90e minuut op aangeven van weer Messi voor de vijfde van de middag en in blessuretijd maakte Gerald Piqué zelfs de 6-1.