Wenger: "UEFA moet ook bloedtests gaan invoeren"

Frank (franklop)

Arsène Wenger heeft in een interview met de BBC aangegeven dat de UEFA serieus moet gaan kijken naar de optie om bloedtests in te voeren bij het voetballen. Momenteel wordt er alleen via de urine op doping getest, wat volgens de Franse coach van Arsenal onvoldoende is.

"Ik denk niet dat we genoeg doen, aangezien het voor mij moeilijk te geloven is dat er bij 740 spelers bij het wereldkampioenschap geen problemen zijn gevonden", zei Wenger tegen de BBC. "Mathematisch is dit wel mogelijk, maar statistisch gezien zouden er toch een aantal positieve gevallen moeten zijn, al was het alleen maar op de sociale drugs."

"Momenteel neemt de UEFA alleen maar een urinestaal af bij voetballers, maar ik heb al diverse malen bij UEFA-overleggen gevraagd om dit aan te passen. De voetbalbond is er wel klaar voor, maar loopt vooralsnog tegen ethische problemen aan. Iedereen moet klaar zijn voor de bloedcontroles, maar vooralsnog kan niet iedereen het accepteren dat er ook op bloed getest moet gaan worden."