[Upd] Judoka Polling in finale GS Parijs, Grol op voor brons

Boris (borisz)

De Nederlandse judoka Kim Polling heeft zondag bij de Grand Slam van Parijs voor een enorme stunt gezorgd. De 22-jarige Haarlemse bereikte de halve finales van de categorie tot 70 kilogram door olympisch kampioene Lucie Décosse voor eigen publiek na bijna drie minuten op de rug te gooien.

Polling die vorige week goud won tijdens de wereldbekerwedstrijden in Sofia heeft inmiddels in de finale bereikt door Tsend-Ayush Naranjargal uit Mongolië te verslaan. 

Henk Grol staat in de klasse tot honderd kilogram in de halve finale. Hij won zijn twee eerdere partijen op ippon te winnen. Nael van de Kamer(-81 kg), Noel van 't End(-90), Grim Vuijsters(+100) en Roy Meyer(+100 kg) konden geen potten breken in Parijs. Alle vier werden voortijdig uitgeschakeld. Gisteren werd Anicka van Emden (-63 kg) tweede en kreeg Dex Elmont brons (-73 kg) het brons omgehangen.

Update 14.00 uur 

Grol verliest de halve finale van de Mongool Temuulen Battulga in de golden score op ippon. In de strijd om het brons moet hij het nu opnemen tegen de Japanner Yusuke Kumashiro.