[Primera Division] Ronaldo leidt Real naar ruime zege op Sevilla

Frank (franklop)

Real Madrid heeft zaterdagavond een overtuigende zege geboekt op Sevilla in de Primera Division. De ploeg van coach José Mourinho won voor eigen publiek met 4-1. Cristiano Ronaldo was met een hattrick de uitblinker bij de Madrilenen. De Portugees was bovendien de aangever bij de openingstreffer van Karim Benzema.

De overwinning zal de Madrilenen, die derde blijven, extra vertrouwen geven richting de confrontatie van woensdag met Manchester United in de achtste finale van de Champions League. Enig smetje was de rode kaart van Gonzalo Higuaín een halfuur voor tijd.

Ook Sevilla haalde het eindsignaal niet met elf man. De Nederlander Hedwiges Maduro, die een basisplaats had, kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart. Manu redde in de 87e minuut de eer van de Andalusiërs.

Malaga handhaafde zich op de vierde plaats door een 2-1 zege bij Levante. Isco was de gevierde man door beide treffers voor zijn rekening te nemen. Jose Javier Barkero had de thuisploeg op voorsprong gezet. Nelson Valdez bezorgde Valencia, dat vijfde staat, met een laat doelpunt drie punten bij Celta de Vigo: 1-0.

Real Mallorca speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Osasuna. Bij de eilandclub zat de nieuwe trainer Gregorio Manzano voor het eerst op de bank. Deportivo la Coruna slaagt er maar niet in de problemen te boven te komen. De hekkensluiter ging thuis met 3-0 onderuit tegen Granada.


Ronaldo leidt Real naar ruime zege op Sevilla (Foto: Novum)