[Premier League] Krul kan uitblinkende Bale niet afstoppen

Boris (borisz)

Tottenham Hotspur heeft dankzij Gareth Bale een zege geboekt op Newcastle United. De Welshman was de grote uitblinker op White Hart Lane met twee doelpunten (2-1).  Bale is dit seizoen in bloedvorm. De linkspoot scoorde al dertien keer in 22 wedstrijden. Aan dat totaal voegde de Welsman twee treffers toe. Het is dan ook niet vreemd dat Bale in verband wordt gebracht met Real Madrid, dat vijftig miljoen euro zou willen reserveren voor de vleugelspeler.

De transferwaarde zal niet lager geworden zijn na de ontmoeting met Newcastle United. Al vroeg in het duel opende Bale de score op White Hart Lane. Met een prachtige geplaatste vrije trap klopte Bale Newcastle-doelman Tim Krul. De Oranje-international was de enige Nederlander in de basis bij The Magpies. Vurnon Anita bleef op de bank in Londen. De oud-Ajacied zag dat Newcastle het aanvankelijk moeilijk had tegen Spurs, bij wie oud-ploeggenoot Jan Vertonghen ook langs de kant bleef. Tottenham kon echter geen afstand nemen, waarna de bezoekers langzaam in het duel groeiden.

Dat leverde na 24 minuten de gelijkmaker op van Yoann Gouffran. De Fransman, overgekomen in januari, liet Hugo Lloris kansloos met een harde uithaal. Beide ploegen hielde elkaar na rust in evenwicht, maar uiteindelijk was Bale opnieuw degene die het verschil maakte. Na een rush op links schoof hij de bal onder Krul door. Bale had nog drie doelpunten kunnen maken, maar Krul onderscheidde zich alsnog. Spurs staat na de winst derde.