Cilic treft Youzhny in halve eindstrijd Zagreb

Maarten (rubbereend)

Marin Cilic is vrijdag doorgedrongen tot de halve finale van het ATP-toernooi in Zagreb. De als eerste geplaatste thuisspeler was met 6-3 en 7-6 (5) te sterk voor de Sloveen Blaz Kavcic. Hij neemt het bij de laatste vier op tegen de Rus Mikhail Youzhny, die met 6-3 en 6-2 afrekende met Ivan Dodig uit Kroatië.

De als derde geplaatste Youzhny had in de tweede ronde Igor Sijsling al naar huis gestuurd. Eerder op de dag bereikte Robin Haase de halve eindstrijd door een zege op Philipp Petzschner. Hij stuit zaterdag op de Oostenrijker Jürgen Melzer (4).

In het Franse Montpellier bereikten drie thuisspelers de halve finale. De als derde geplaatste Richard Gasquet was met 6-1, 4-6 en 6-1 landgenoot Julien Benneteau (6) de baas. Hij treft zaterdag Jarkko Nieminen. De Fin versloeg Sergiy Stakhovsky uit Oekraïne: 4-6, 6-3 en 7-6 (2).

Ook Benoît Paire (8) en Michaël Llodra maken in eigen land nog kans op de titel. Paire klopte verrassend landgenoot Gilles Simon, de nummer vier van de plaatsingslijst, met 7-5 en 7-6 (4). Llodra maakte een einde aan de opmars van de Tsjech Jan Hajek: 7-6 (3) en 6-1.