Ontdekking zoektocht steekwapen fatale steekpartij

Redactie

Bij een zoektocht naar een steekwapen dat werd gebruikt bij een fatale steekpartij vorig jaar in Oosterhout heeft een speciaal zoekteam van de landmacht vrijdag iets gevonden. Of het gaat om het steekwapen, moet nog worden uitgezocht, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De steekpartij vond 25 februari plaats in het Brabantse Oosterhout. Getuigen zagen een zwaargewonde 46-jarige Iraniër lopen en belden de politie. Hulpdiensten troffen de man later dood aan in een brandgang aan de Keiweg. In de zaak zit een hoofdverdachte vast die heeft bekend achter de fatale steekpartij te zitten. Een tweede verdachte zou het wapen hebben achtergelaten.

Het zoekteam bestond uit negen genisten. Zij hanteerden technieken die zijn ontwikkeld bij het speuren naar geïmproviseerde explosieven in gebieden als Afghanistan. De militaire bouw- en constructiespecialisten gebruiken onder meer hun zintuigen om afwijkingen in de omgeving te ontdekken. Het team beschikt ook over onder meer een grondradar waarmee in de bodem en door objecten kan worden gekeken.