De Boer: "Cuenca is er klaar voor"

Frank (franklop)

Isaac Cuenca kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC zijn debuut maken voor Ajax. Coach Frank de Boer heeft hem opgenomen in de wedstrijdselectie. "Cuenca heeft de afgelopen dagen heel goed getraind en een goede indruk achter gelaten. Hij is er klaar voor", zei De Boer op de Ajax-website.

De overige 21 namen van de wedstrijdselectie maakt de coach zaterdagmiddag na de laatste training bekend.  Eerder dit seizoen wist Ajax in Kerkrade ternauwernood drie punten te pakken (1-2). "We speelden die middag een goede wedstrijd, maar toch was het lastig voor ons", weet De Boer nog. "Gelukkig hebben we het destijds nog recht kunnen zetten in de laatste minuten. Die wedstrijd vormde destijds wel een beetje de ommekeer van het seizoen."

De Boer beseft ook dat Roda de laatste weken lastig te verslaan is. "Sinds die wedstrijd tegen ons hebben ze nog maar één keer verloren. Ze hebben echter wel veel gelijkgespeeld en daar schiet je als club doorgaans niet veel mee op als je verder omhoog wil op de ranglijst. Toch zullen ze zeker vertrouwen hebben getankt door de resultaten van de afgelopen weken."