[Upd] Duel van PEC Zwolle niet verdacht

Frank (franklop)

In het Europese onderzoek naar matchfixing in het betaald voetbal wordt ook een wedstrijd van PEC Zwolle onder de loep genomen. Het betreft de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen op 11 januari van dit jaar, meldt Bild. Volgense de Duitse krant werd er opvallend veel gewed op de optie 'meer dan 3,5 doelpunten'. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De wedstrijd in het Turkse Belek stond onder leiding van de Turkse scheidsrechter Ihsan Erhn Sönmez. Tijdens het treffen kreeg Werder Bremen een dubieuze strafschop nadat aanvoerder Joey van den Berg een schot had geblokt. De speler, inmiddels actief bij sc Heerenveen, is niet verrast door de verhalen over omkoping.

"Toen hij naar de stip wees, dacht ik meteen aan omkoping", zei Van den Berg tegen de Leeuwarder Courant. "Deze geruchten verbazen me dus helemaal niets. Ik geloofde mijn ogen niet."

Update 12.52 uur

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Werder Bremen op 11 januari van dit jaar is niet verdacht van matchfixing. Dat is de conclusie van de Europese voetbalbond UEFA na beoordeling van het eigen alarmeringsmiddel, het zogeheten Betting Fraud Detection System. De Nederlandse bond KNVB heeft de bevindingen vrijdag meteen overgebracht aan de Zwolse eredivisieclub.