FOK! wat een weer...Een aardige dag

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! We hebben vandaag een heel aardige dag voor de boeg. Er zijn zonnige perioden en er vallen minder buien dan gisteren, maar helemaal droog blijft het niet. De wind komt uit het noorden en is matig van kracht. De temperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 3 graden.

De komende dagen blijft het vrij koud winterweer. Morgen zou er in het zuidwesten wat sneeuw kunnen vallen, maar elders in het land is daar pas maandag kans op als er een depressie over Frankrijk gaat trekken. Zondag is het op de meeste plaatsen wél droog. De eerstkomende nachten is er kans op gladheid door opvriezing van natte weggedeelten. Overdag loopt de temperatuur op tot iets boven het vriespunt en verder is er maar weinig wind.

De echte winterkou vinden we op dit moment in het noorden van Europa. Met name in gebieden met een dik sneeuwtapijt vriest het in de nachten plaatselijk méér dan 35 graden, terwijl het langs de Middellandse Zee hier en daar alweer 20 graden bóven nul is geweest. De meeste zon vinden we op dit moment in Spanje en Portugal.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Gladde weg Bij de winter horen natuurlijk ook gladde wegen en ook KlapMongeaul moest soms flink uitkijken.