FOK! wat een weer...Winter maakt het lastig

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Nadat er de afgelopen nacht al een heleboel buien voorbij zijn getrokken, ziet het weerplaatje er voor vandaag  nogal ingewikkeld uit. We moeten even goed gaan opletten wat een nieuwe depressie gaat doen die zich gisteravond nog ten zuiden van IJsland bevond. Dit is van groot belang voor het weerbeeld bij ons en de daarbij behorende verkeersproblemen.

Ik kies er op dit moment voor om vanmiddag met een update te komen, want dit soort depressies kunnen de boel nog enorm in de war gaan schoppen. Voorlopig ga ik er nog even vanuit dat we na de buien van vannacht even een adempauze hebben en dat het vanmiddag op de meeste plaatsen droog is waarbij de zon geregeld schijnt. Overigens blijven de buien in het noordoosten wat langer aanhouden. De wind komt uit een westelijke richting en zal later op de dag wat in kracht afnemen.

De temperatuur loopt vanmiddag op tot ongeveer 4 graden en daar zit hem nu even het probleem. Die depressie komt eraan, maar de koers van de neerslag is nog niet helemaal zeker. De neerslag die bij deze storing hoort zal dan waarschijnlijk grotendeels uit sneeuw bestaan en afhankelijk van de temperatuur gaat dit later op de avond zeker voor problemen zorgen. Uiteraard moet iedereen dus rekening houden met gladheid en slecht zicht op de weg.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Spreeuwen Volgens KlapMongeaul kijken deze spreeuwen maar één kant op: de winter.