Darters Robson en Wilson winnen koppeltoernooi Dutch Open

Boris (borisz)

Darters Gary Robson en James Wilson hebben het koppeltoernooi op de Dutch Open Darts in Veldhoven gewonnen. In de finale wonnen ze van Rick Hofstra en Dennie Bos met 5-3. In totaal deden er 1032 duo's mee aan het koppeltoernooi. Bij de dames ging de zege naar Trina Gulliver en Zoe Jones. 

Het Dutch Open is het grootste darttoernooi bij de BDO na Lakeside, World Masters en Zuiderduin Masters. Het Duo Robson/Wilson wonnen onder andere van Anthony Paul Eccles/Glen Durrant, Mario Robbe/Willy van de Wiel, Martin Jongejan/Remco Schilperoord en Christian Kist/Bennie Gerrits. Op weg naar de finale wonnen Rick Hofstra en Dennie Bos o.a. van Jeffrey de Graaf/Wesley Harms, Arjan Moen/Vincent van der Voort, Thierry van Camp/Marco Mol en Robin Fernandus/Armando van Leeuwen. De laatste keer dat een Nederlands koppel de Dutch Open won was in 2009 toen Gino Vos en Rico Dera de hoofdprijs wisten te pakken.

Zaterdag en zondag staan de singlestoernooien op het programma. Alle Lakesidedeelnemers zullen aan de start verschijnen. Titelverdediger is Tony O'Shea die vorig jaar in de finale Dave Prins wist te verslaan.