Schøne: "Bevestiging dat ik goed bezig ben"

Boris (borisz)

Lasse Schøne zag zijn goede optredens voor Ajax vrijdag beloond met een uitverkiezing voor het nationale team van Denemarken. De aanvallende middenvelder ziet het als bevestiging.

Schøne concludeert na een half jaar Amsterdam dat zijn keuze NEC voor Ajax te verruilen de juiste is geweest. Zijn uitverkiezing voor Denemarken grijpt hij daarbij aan als bevestiging. Na een half jaar is hij onomstreden op het middenveld van de Amsterdammers.

"Toen ik hier kwam, wilde ik een vaste waarde worden", zegt Schøne op de clubsite van Ajax. "De ene keer speelde ik wel en de andere keer niet. Nu is het fijn dat ik vertrouwen krijg. Ik heb het gevoel dat ik goed bezig ben en steeds beter word." Schøne speelde tot nu toe negentien competitiewedstrijden en scoorde vier keer. Woensdag kan hij dus zijn opwachting maken in het rood van Denemarken, als Macedonië de tegenstander is. Ook Christian Eriksen en Viktor Fischer, Schønes ploeggenoten bij Ajax, zitten bij het keurkorps van Morten Olsen.

Schøne zat in september vorig jaar voor de interland tegen Tsjechië voor het laatst bij de nationale selectie. "Het is inderdaad al een paar maanden geleden", aldus de middenvelder. "Het is altijd lekker als je wordt opgeroepen voor de Deense ploeg. Het voelt toch als een bevestiging dat ik goed bezig ben. Ik vind het ook nog eens extra leuk dat er drie Ajacieden zijn geselecteerd."