Wiese voor eigen bescherming uit selectie

Maarten (rubbereend)

Hoffenheim heeft doelman Tim Wiese voor zijn eigen bestwil uit de selectie gezet. Dat maakte de Bundesligaclub donderdag bekend. De 31-jarige Duitser staat onder te grote druk. De zesvoudig international kwam afgelopen zomer over van Werder Bremen en kreeg in de tien competitieduels die hij keepte 25 goals om de oren.

"De druk waarmee hij elke wedstrijd ingaat om geen fouten te maken is onmenselijk. Hij kan er niet mee omgaan. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid", laat manager Andreas Müller weten. "Tim kan het niet goed doen in deze situatie. Wat hij ook doet, er is geen kans dat hij eerlijk wordt beoordeeld."

In Duitsland wordt extra voorzichtig omgesprongen met keepers. In het najaar van 2009 pleegde voormalig Duits international Robert Enke zelfmoord. Hij leed jarenlang aan depressies. Hoffenheim, dat zeventiende staat in de Bundesliga, zou een vervanger op het oog hebben voor Wiese. Voormalig PSV-sluitpost Heurelho Gomes wordt naar verluidt een halfjaar gehuurd van Tottenham Hotspur.


Wiese voor eigen bescherming uit selectie (Foto: Novum)