Mancini: "Balotelli niet vervangen"

Rosario

Manchester City-trainer Roberto Mancini verwacht niet dat Mario Balotelli nog voor het eind van deze transferperiode wordt vervangen. Morgen zet de Italiaanse spits zijn handtekening onder een contract van AC Milan.

"We hebben nog maar drie dagen en het is moeilijk om op dit moment een goede speler te vinden",aldus Mancini. "Dat is lastig, want ik ben een belangrijke spits kwijt en dat kan wel eens een rol spelen in de komende veertien wedstrijden."

De club uit Manchester werd ondertussen al in verband gebracht met verschillende spelers, zoals Edinson Cavani en Radamel Falcao van respectievelijk Napoli en Atlético Madrid. Toch is het onwaarschijnlijk dat City meteen een nieuwe spits aantrekt. Balotelli speelde dit seizoen maar een beperkte rol bij The Citizens, omdat Mancini in de spits de voorkeur gaf aan Agüero, Dzeko en Tevez.

Balotelli heeft een roerige tijd meegemaakt bij Manchester City. Vorig seizoen scoorde hij weliswaar twintig keer in 40 wedstrijden, hij kreeg ook elf gele kaarten en werd twee keer van het veld afgestuurd. Begin deze maand had de Italiaan op het trainingsveld nog een aanvaring met Mancini.

Toch ziet zijn landgenoot Balotelli niet graag gaan. "We vinden het erg jammer, want we houden van hem als persoon", zei Mancini desgevraagd.