Aanvullende eisen Everton door negatief nieuws over Fer

Niels (DerMeister)

Leroy Fer ziet zijn transfer van FC Twente naar Everton mogelijk in rook opgaan. Reden voor de mogelijk mislukte transfer is negatieve berichtgeving rondom de middenvelder. Kwalijk voor de reputatie van de international was, dat na het bekend worden van zijn transfer naar Everton op televisie plotseling een boekje open werd gedaan over de middenvelder.

Maandag bevestigden zowel Everton als FC Twente een akkoord over de transfersom van rond de tien miljoen euro. Nog op dezelfde dag werd op tv een boekje opengedaan over Fer. De conditie van zijn knie zou niet in orde zijn en buiten de lijnen zou hij zich te vaak in het uitgaansleven begeven. Daarnaast wordt hij verdacht van een 'ernstig misdrijf'. Binnenkort moet hij voor de rechter verschijnen in een publicitair gevoelige zaak. Volgens De Telegraaf worden de laatste twee aspecten bevestigd door voorzitter Joop Munsterman.

Het nieuws bereikte Liverpool, waarna Everton de knie van Fer driedubbel nakeek tijdens de medische keuring. Deze liep dan ook vertraging op. Uiteindelijk doorstond Fer de keuring, maar had Everton aanvullende eisen voor Twente. Zo wil de Engelse club onder meer een betaling in termijnen en variatie in de hoogte van de transfersom op basis van het aantal gespeelde wedstrijden. Voorzitter Munsterman is hier niet blij mee, waardoor het akkoord van de transfersom, en daarmee de transfer van Fer, op losse schroeven staat.